Katrien

Digital Content Author Katrien aan het woord

Sinds kort heeft Katrien zich vervoegd bij het team van Digitalum. Dankzij haar ruime ervaring in UX/UI design en front-end development was de overstap naar de rol van Digital Content Author snel gemaakt. Wat is haar eerste indruk bij Digitalum en hoe bevalt de ervaring die ze tot nu toe heeft opgedaan? Ontdek het hier.
1 October 2021

Q. Hoe ben je bij het team van Digitalum terecht gekomen?

“Na ruim 20 jaar ervaring als webdesigner en front-end developer, voelde ik de nood aan een frisse wind. Ik ging op zoek naar een uitdaging waarbij ik mijn skills kan inzetten en aansluitend de kans krijg om me te verdiepen in nieuwe technologieën. Mijn grafische achtergrond in combinatie met technische skills matchte perfect met het profiel van Digital Content Author. Zo kwam ik bij Digitalum terecht, een bedrijf dat er voor mij al vanaf dag één uitsprong wat betreft visie, expertise en vooruitstrevendheid.”

Q. Wat spreekt je het meeste aan binnen het bedrijf?

“Het is een geëngageerd team van specialisten waar onderling kennis en ervaring wordt uitgewisseld. Je kan er altijd terecht als je met vragen zit of hulp nodig hebt. Je krijgt er ook de nodige zelfstandigheid om kennis op te doen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Wat me ook enorm aanspreekt is het gebruik van geavanceerde technologieën. De commerceplatforms Adobe Experience Cloud en SAP Commerce Cloud zijn state of the art. Deze platforms hebben een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke userinterface en efficiënte mogelijkheden voor het beheren van meerdere talen. Ze zijn ideaal voor het leveren en personaliseren van rich content, en een plezier om mee te werken. Gezien mijn ervaring met het beheren van verschillende content management systemen is de vergelijking voor mij snel gemaakt. En als Adobe fan van het eerste uur kon ik dan ook niet wachten om met Adobe Experience Manager aan de slag te gaan.”

Q. Wat houdt de functie Digital Content Author in?

“Gedurende mijn eerste weken bij Digitalum kreeg ik al meteen de kans om me te verdiepen in Adobe Experience Manager. Na mijn bootcamp voelde ik me helemaal klaar om hands-on ervaring op te doen bij de klant.

Als Digital Content Author ben ik verantwoordelijk voor het opzetten en beheren van informatie in content- en e-commerce-systemen, wat zich vertaalt naar een doeltreffende en gebruiksvriendelijke contentervaring voor de eindgebruiker, ongeacht het kanaal. Hiervoor werk ik voornamelijk met Adobe Experience Manager (AEM). Verder heb ik me ook kunnen verdiepen in CommerceTools, een e-commerce platform dat onder andere gebruikt wordt voor het beheren van producten in een webshop. “

Q. Aan welke projecten werk je op dit ogenblik en hoe ervaar je dit?

“Momenteel maak ik deel uit van het centrale Digitaal Marketing Team van Yamaha-motor. Daar ben ik mee verantwoordelijk voor de implementatie en het beheer van alle content-gerelateerde activiteiten met betrekking tot hun websites. Overkoepelend verlenen we ook technische ondersteuning aan de lokale webmasters van alle Europese landen. Door de langetermijnsamenwerking met de klant krijg ik de kans om een beter inzicht te krijgen in de structuur en de werking van het bedrijf en de verschillende teams. De hands-on ervaring die ik daar kan opdoen is ontzettend leerrijk en biedt me bovendien de gelegenheid om de verschillende platformen nog beter onder de knie te krijgen.

Daarnaast werk ik ook voor het Digitaal Marketing Team van Digitalum zelf, waar ik onder andere mee wordt ingezet voor de analyse en het beheer van de website, het ontwikkelen van visuals voor diverse kanalen, … kortom activiteiten die helemaal in lijn liggen met mijn achtergrond en waar ik graag mijn tanden in zet.
Ik vind het belangrijk om op die manier nog steeds bij Digitalum en mijn rechtstreekse collega’s betrokken te zijn. En het is een leuke afwisseling waarbij ik ook mijn grafische skills verder kan blijven ontwikkelen.”

Q. Hoe zie je de toekomst bij Digitalum?

“In de eerste plaats is het mijn ambitie om expert te worden in AEM, zodat ik mijn expertise als Digital Content Author kan inzetten om toegankelijke en efficiënte digitale ervaringen te creëren voor eindgebruikers.
Door mijn uitgebreide ervaring als webdesigner en -developer bezit ik ook de nodige knowhow om mee te denken met klanten. Zo kan ik ook ondersteuning bieden op het gebied van (UX/UI) design, functionele analyse, optimale gebruikservaring, search engine optimization, wireframing, … Met als doel hun e-commerce activiteiten naar een hoger niveau te tillen.”

Digital Content Author Katrien, team Digitalum
Digital Content Author Katrien, team Digitalum, gamechangers in E-commerce en cx

 

 

Geïnspireerd door het verhaal van Katrien, en ook klaar voor een nieuwe uitdaging? Ontdek onze vacatures hier »

Need help with your project?

Digitalum, SAP Customer Experience, Cloud, Meet our Team, Contact, E-commerce strategy,

Most recent Insights

Q: How would you describe your first 6 months at Digitalum? “It was very educational. I didn’t have any experience in the backend branch, so

Lees verder »

With the The Adobe Summit 2024 a month behind us, it’s time to reflect and look at the key innovations as well as the future

Lees verder »

Experience Fragments? An Experience Fragment is a powerful feature in Adobe Experience Manager. Imagine creating content pieces like building blocks that you can use over and over again.

Lees verder »

“Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.” We adopt a practical approach to learning, inspired by Benjamin

Lees verder »