DIGITALE EXPERTISEEen jong bedrijf
Met tonnen ervaring

De bittere nasmaak van slechte kwaliteit blijft nog lang aanwezig nadat het zoete van lage prijzen is vergeten. Daarom is senior expertise de leidraad door ons bedrijf.

Digitalum is ontstaan uit een samenwerking tussen Continuum Consulting Services en Diederik Bots.
Continuum staat binnen België bekend als een expertise centrum voor custom Java development. Door een samenwerking aan te gaan met Diederik Bots wilde Continuum zich ook ontplooien op de markt van digitale platformen.

Diederik Bots kwam over van Bose Corporation waar hij de rol van Manager Digital Europe vervulde en mede-verantwoordelijk was voor de globalisering van de Bose platformen.

De implementatie was gebaseerd op de Adobe Experience Cloud en de SAP Commerce Cloud (het vroegere Hybris) platformen. Één van de grote uitdagingen was het vinden van gekwalificeerd personeel en consultants.

Omwille van ervaringen uit het verleden is er als rode draad binnen Digitalum gekozen voor echte platform expertise. Meer dan driekwart van onze consultants zijn Senior profielen met jarenlange ervaring op de platformen, maar net zo belangrijk is de ervaring binnen verschillende sectoren en industrieën.

Platform expertise
Digitale strategie
Pragmatiek
Can-do / no-bullshit

2018

Augustus 2018

Start Digitalum

Digitalum start als business unit onder de Java expert organisatie Continuum Consulting. Digitalum wordt zo onderdeel van een groep met complementaire zuster organisaties waaronder Privatum (data privacy en GDPR specialisten) & Sirus (.NET en IoT experts)

Augustus 2018

Kantoor te Lummen

Digitalum neemt zijn intrek in de kantoren van Continuum te Lummen. De historische piramide aan het klaverblad te Lummen zal de uitvalsbasis worden voor de komende jaren.

September 2018

Start 1e werknemer

De 1e werknemer start bij Digitalum. Het team zal uiteindelijk groeien naar 4 medewerkers tegen eind 2018. Alle medewerkers zijn senior in hun vakgebied en vormen de basis van Digitalum.

November 2018

Eerste internationale klant

Na enkele kleinere lokale projecten trekt Digitalum zijn eerste grote internationale multinational aan als klant. Een mooie afsluiter van 2018 om vol goede moed 2019 in te trekken.

2019

Februari 2019

Adobe partner

Na slechts een half jaar wordt Digitalum Adobe Community partner. Datzelfde jaar nog wordt Digitalum Adobe Bronze partner voor Adobe Experience Cloud implementaties.

April 2019

SAP Silver Partner

Enkele maanden na het behalen van het Adobe partnership, wordt Digitalum SAP Silver Partner voor SAP Commerce Cloud implementaties.

Mei 2019

Digitalum op eigen benen

Digitalum wordt een eigen juridische entiteit en is niet langer een business unit binnen Continuum Consulting.

Serge Craeghs vervoegt het team en zal zich als managing partner bekommeren om het klanten- en partner ecosysteem. Digitalum is klaar om de komende jaren te groeien en zich te meten met de concurrentie in de markt.

September 2019

Digitalum regio West

Onze eerst werknemer uit de westelijke regio begint bij Digitalum. Hij neemt zijn intrede in het kantoor van Merelbeke nabij Gent. Digitalum zal een 2e team van experten uitbouwen om klanten in deze regio te ondersteunen.

2020

Januari 2020

Team blijft groeien

Digitalum start 2020 met 15 medewerkers en 3 nieuwe internationale klanten. De ambitie is om 2020 met 25 medewerkers af te sluiten.

Maart 2020

Award: SAP Recognized Expert voor SAP Commerce

Digitalum behaalt het label van Recognize Expert voor SAP Commerce. Hiermee is het nog maar het 2e bedrijf binnen de Benelux en vervoegt het een select clubje van 20 bedrijven globaal.

CONTACTHoofdkantoor
Klaverbladstraat 7a b5,
3560 Lummen - BE
JONG EN HIP?Gebruik onze social links
Je kan ons ook contacteren via
onze verschillende social media kanalen.
JOBSOok Joker worden?
Bezoek onze carrière pagina voor
openstaande opportuniteiten.
ContactHoofdkantoor
Klaverbladstraat 7a b5, 3560 Lummen - BE
JONG & HIP?Gebruik onze Social links
U kan ons ook contacteren via onze verschillende social media kanalen.