Senior Adobe Architect Dylan

Senior Adobe Architect Dylan aan het woord

Dylan Reniers werkt als Adobe Practice Lead bij Digitalum. “Ik wilde me al langer specialiseren. En het plezante aan Adobe is dat het minder abstract is. We bouwen iets visueels, wat mensen kunnen zien”. Hoe Dylan de shift van consultancy naar end-to-end ontzorging heeft ervaren en wat hij zou doen mocht hij één dag CEO van Digitalum zijn? We wisten Dylan te strikken tijdens de middagpauze aan de pooltafel en vroegen het hem. Lees er alles over!
17 September 2021

Q: Je bent 27 jaar en kan jezelf toch al “specialist” noemen, hoe heb je dat gedaan?

Dylan: Ik ben na mijn studies Toegepaste Informatica direct gaan werken en heb heel wat uiteenlopende ervaringen opgedaan, van de toenmalige Hybris (nu SAP Commerce) tot consultancy. Tot ik in aanraking kwam met Adobe Experience Manager. Ik wilde me kunnen specialiseren. Geen algemene ontwikkelaar zijn maar wel expertise opbouwen. En Adobe lag me bijzonder goed. Ik vind het fijn dat we met Adobe aan iets visueels bouwen. Niet enkel product data maar iets dat men kan zien.

Q: Welke trends merk je binnen het Adobe pakket?

Dylan: Adobe biedt een brede waaier aan, denk aan Adobe Campaign, Adobe Analytics, Adobe Target. Ik heb me bij Digitalum kunnen verbreden met Adobe Experience Cloud maar blijf nog steeds AEM specialist. Je merkt dat Adobe sterker inzet op de volledige ontzorging van de eindklant. Terwijl de klant voordien zelf verantwoordelijk was voor het beheer van de infrastructuur, wilt Adobe dit op zich nemen.

Q: Niet lang na de oprichting van Digitalum ging je er aan de slag, heb jij ook daar een shift in werking gezien?

Dylan: Toen ik in 2018 begon bij Digitalum deden we hoofdzakelijk consultancy. Het voordeel daarvan is dat je op veel plekken komt en heel wat mensen leert kennen. Wisselende omgevingen zijn inspirerend. Op dat moment hadden we binnen Digitalum nog niet de capaciteit om end-to-end projecten te realiseren. Naarmate we project managers en de juiste technische profielen konden aanwerven, hadden we wél alles in huis om project teams op te zetten en onze portfolio uit te breiden.

Dan vind je de inspiratie bij elkaar. Je weet ook wat je aan elkaar hebt en wanneer je welke collega kan aanspreken. Dat is fijn werken!

Q: Jij hebt de shift van consultancy naar end-to-end van dichtbij meegemaakt? 

We merkten dat er toch nood was aan project teams. Dat ging niet vanzelf omdat niemand Digitalum kende. Het was een sprong in het duister. Intussen hebben we binnen de Benelux meer bekendheid en kennen zelfs concurrenten onze naam.

Om je een idee te geven: tijdens het afgelopen anderhalf jaar zijn we verdubbeld in mensen en met het uitgebreide team kunnen we de binnenstromende vragen nét bijhouden.

Q: Mocht jij voor één dag CEO zijn van Digitalum, hoe zou je de toekomstplannen uittekenen?

Dylan: Ik zou blijven inzetten op de expertise die we in huis hebben, SAP enerzijds en Adobe anderzijds. Er bestaan genoeg partijen die alles aanbieden maar “niets tegoei”. Wij zijn de partner met de know-how in huis en dat zou ik liefst zo houden. We merken van klantenfeedback dat we het verschil maken met bereikbaarheid en service en dat moeten we aanhouden.

Q: De baseline van Digitalum is “e-commerce & cx-gamechangers”. Hoe ervaar jij dat? 

Dylan: We zijn inderdaad anders. We willen niet gewoon bij een klant aankomen, implementatie neerzetten en weer vertrekken. Meestal hebben we een langetermijnvisie voor ogen. We durven de vraag van de klant in vraag te stellen. We challengen. Dat geeft het beste resultaat. We begeleiden de klant ook zodat hij het maximale uit de tool kan halen. Zo kunnen we in vertrouwen samenwerken.

Q: We hebben gesproken over shifts binnen Adobe en werking Digitalum. Is de klant ook veranderd? 

Dylan: Terwijl bedrijven in het verleden vooral om technische implicaties vroegen, vraagt men vandaag meer in termen van opvolging & training. Zoals bijvoorbeeld onze Adobe Experience Manager Course Ook na de set-up en implementatie laten we hen niet los. Je merkt dat er een gebrek is aan expertise om tools optimaal te gebruiken. En daar bieden we een antwoord op. Dat wordt doorgaans toch als een toegevoegde waarde gezien.  

 

Dilemma’s

Tenslotte legden we Dylan nog enkele dilemma’s voor.

Senior Adobe Architect Dylan
Senior Adobe Architect Dylan

Geïnspireerd door het verhaal van Dylan, en ook klaar voor een nieuwe uitdaging? Ontdek onze vacatures hier »

Follow us on Facebook for more.

Need help with your project?

Digitalum, SAP Customer Experience, Cloud, Meet our Team, Contact, E-commerce strategy,

Most recent Insights

Q: How would you describe your first 6 months at Digitalum? “It was very educational. I didn’t have any experience in the backend branch, so

Lees verder »

With the The Adobe Summit 2024 a month behind us, it’s time to reflect and look at the key innovations as well as the future

Lees verder »

Experience Fragments? An Experience Fragment is a powerful feature in Adobe Experience Manager. Imagine creating content pieces like building blocks that you can use over and over again.

Lees verder »

“Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.” We adopt a practical approach to learning, inspired by Benjamin

Lees verder »