CCO Serge Craeghs, commerciële duizendpoot bij Digitalum

CCO en commerciële duizendpoot Serge aan het woord

Sinds 2019 is Serge de rechterhand van CEO Diederik Bots. Als commerciële duizendpoot behartigt hij klantencontacten, bouwt hij het partnernetwerk uit, deelt hij expertise, staat hij in voor interne processen en zoveel meer.
4 June 2021

De meeste voldoening haal ik uit het feit dat we effectief waarmaken wat we hadden vooropgesteld

Serge Craeghs (46 jaar) is fiere papa van Matthias en Maxim, gelukkig getrouwd met Ann en trots op zijn Limburgse roots. Sinds 2019 is CCO Serge de rechterhand van CEO Diederik Bots. Als commerciële duizendpoot  behartigt hij klantencontacten, bouwt hij het partnernetwerk uit, deelt hij expertise, staat hij in voor interne processen en zoveel meer. “De meeste voldoening haal ik uit het feit dat we effectief waarmaken wat we hadden vooropgesteld met Digitalum:  met een team van lokale experts  strategische e-commerce projecten succesvol afleveren.” Een openhartige blik achter de scherm van Digitalum: “Een jaar in lockdown, dat doet wat met een mens.”

Q: Je bent trots op je Limburgse roots, klopt dat?

“Ja ik ben fier op mijn Maaslandse afkomst. Eigenlijk kom ik recht van het platteland: mijn ouders kwamen uit grote boeren- en arbeidersgezinnen en ik heb jarenlang ieder vrij moment op de boerderij van mijn bompa en oom zaliger doorgebracht. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, helpen in de stallen en op de akkers. Hard labeur maar ik deed het heel graag. Het contrast met de huidige digitale realiteit is groot, maar het harde werken en ook het Maaslands dialect dat er af en toe doorkomt, is gebleven..”

Q: Vanwaar je interesse in informatica als student?

“Ik had het geluk om vroeg met computers in aanraking te kunnen komen. Mijn vader was mee met de tijd en had thuis al vrij vroeg een computer waar je basic programmatie op kon doen. Dat fascineerde me en heeft me aangezet om Toegepaste Informatica te gaan studeren in Leuven. Ik heb me er niet verveeld maar ik moest te weinig moeite doen om mijn punten te halen. Het was me ook al snel duidelijk: programmeren an sich was niet de reden waarom ik me aangetrokken voelde tot het creatieve beroep van informaticus. Want ik beschouw het absoluut als een creatief beroep. In mijn eerste werkervaring merkte ik dat de interactie met de klanten en het teamwork me veel meer aantrok.”

Q: En op die manier ben je in de sector actief gebleven?

“Klopt, ik heb toen gespecialiseerde software mogen implementeren bij de grootste en soms exclusieve bibliotheken ter wereld, van Canada tot in Australië. Daar heb ik geleerd om mijn sociale vaardigheden in te zetten en mijn plan te trekken in heel uiteenlopende situaties. De overstap van programmeur naar accountmanager heb ik pas gezet toen ik in 1999 ben veranderd van werkgever en ik in het commercieel team van Ronny Beckers terecht kwam. Eigenlijk is toen ook het zaadje geplant voor mijn huidige rol binnen Digitalum want daar heb ik ook Walter (Martens, CEO van ons zusterbedrijf Continuum) leren kennen.

Enkele jaren later ging ik van Ronny Beckers naar Ronny Ruyters bij ACA IT-Solutions, waar ik 10 jaar mee aan de weg heb getimmerd, uiteindelijk als verantwoordelijke voor het sales en marketing team. Daar ben ik gepokt en mazeld in de hele agile software development project methodologie. En toen werd ik gecontacteerd door AE in Haasrode, een ambitieus en sterk team van specialisten in enterprise architectuur. Dit was een nieuwe uitdaging, maar wel buiten mijn comfortzone.”

Q: Heb je lang getwijfeld om de overstap naar een nieuwe functie te maken?

“Toch wel. Ik herinner me dat ik behoorlijk wat gesprekken heb gehad met hen voor ik de knoop heb doorgehakt. Omringd door een team van ervaren mensen, voelde ik dat ik van hen nog heel wat zou kunnen leren de komende jaren. Dat sprak me aan! Ik ben daar ook terecht gekomen in een hecht team van top collega’s. Omdat de ambities van de organisatie aanzienlijk waren, werd er hard gewerkt maar er waren ook veel randactiviteiten met collega’s. Ik heb er heel veel goede herinneringen aan. Toen ik daar aan de slag was, werd ik, vlak voor mijn 39e verjaardag, voor het eerst vader van Matthias. Dat heeft mijn wereld toen wel even op zijn kop gezet.”

Q: Het vaderschap zette je wereld op zijn kop?

“Ik had moeite en tijd nodig om een nieuwe balans te vinden. Omdat ik me zoveel jaren helemaal op mijn werk had toegelegd, was het niet evident om dat oude patroon te doorbreken. Ik ben toen enkele maanden thuis geweest met een burn-out. Toen heb ik opnieuw de balans kunnen vinden. Twee en een half jaar later, na de geboorte van onze tweede zoon Maxim, bleef mijn professionele ambitie en werkethiek sterk aanwezig. Ik wilde doorgroeien en mee aan het roer staan van een organisatie. Toen belde Walter me: “We plannen iets nieuws op te starten wat je misschien kan interesseren.”

Q: Die nieuwe stap was Digitalum?

“Inderdaad, ik heb toen Diederik (Bots) ontmoet. We hebben een paar keer gesproken en de klik was er quasi onmiddellijk. Toen heb ik niet lang getwijfeld en de sprong gewaagd. Ik heb er nog geen seconde spijt van. Diederik en ik zijn ook enorm complementair. Ik ben heel perfectionistisch van inborst en heb weinig geduld. Diederik kan dan heel goed die rust terugbrengen. Hij is bijzonder efficiënt en behoudt het overzicht. Iets waar ik dan weer jaloers op kan zijn. Die tandem, dat werkt!”

Q: Heb je Digitalum zien evolueren?

“Elke week leren we bij. Dat vind ik ook een absolute must en dat drijft me ook om verder, hoger, sneller te gaan. Je expertise delen onder collega’s en klanten, dat is één van de onderscheidende pijlers van Digitalum. En ik ben daar trots op en haal erg veel voldoening uit het feit dat we kunnen waarmaken wat we vooropgesteld hebben, nl:

  • Een team van senior mensen samenbrengen en inzetten op lokale expertise in een niche markt. In begin is dat niet evident want je hebt enkel een verhaal te bieden en je hoopt dat mensen er in geloven.
  • Uitdagende projecten samen met ons team en onze partners tot een succesvolle oplevering brengen voor klanten die hun waardering voor ons werk ook niet onder stoelen of banken steken.

We zijn bescheiden gestart en hebben gaandeweg de kans gekregen om end-to-end projecten vast te pakken. Met resultaat! Als je ziet welke grote organisaties en coole merken we al mochten optekenen, dan mag ik met enige trots concluderen dat we op de goede weg zijn. Uiteraard zien we ook nog veel potentieel voor verbetering, maar de sterke basis is er nu en daar kunnen we op verder bouwen.”

Q: Je bent sinds twee jaar CCO bij Digitalum waarvan toch al een heel jaar in lockdownmodus, hoe ervaar je dit?

“Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik dat niet evident vind. Een lange termijn relatie met klanten en partners, dat gaat over vertrouwen, expertise overbrengen, relaties opbouwen. Om dat van achter een scherm te moeten doen, dat is geen plezier.

De helft van ons huidige team hebben we aangeworven in Coronatijden. Dit betekent dat vele collega’s elkaar nog nooit in levende lijve hebben ontmoet. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, hebben we de nodige aandacht besteed aan gezondheid op het werk. Zowel lichamelijk als mentaal. Concreet hebben we onlangs een fietslease programma gestart, maar ook een initiatief gelanceerd rond mentale weerbaarheid. Dit programma helpt onze medewerkers om hun veerkracht en wendbaarheid op peil te houden, zelfs in deze moeilijke tijden.

Voldoende slaap en sporten helpt maar ik heb tijdens de lockdown ook de kracht van meditatie ontdekt. Ik kan ook genieten van het in kleine groepjes gaan wandelen met collega’s. Vorige week was ik sinds lang eindelijk in de mogelijkheid deel te nemen aan een fysiek business netwerk event met VOKA Limburg. Dat gaf me een enorme energie boost!”

Eén van onze waarden bij Digitalum is: Let others shine! They will shine light back on you.

Q: Hoe zie je de toekomst voor Digitalum?

Als ik kijk naar de tevreden klanten die we hebben en de toppers in ons team, dan staan we sterk. Bovendien is één van onze waarden bij Digitalum: “Let others shine! They will shine light back on you.” Hierdoor hebben we een cultuur gecreëerd waarin we elkaar ondersteunen en stimuleren om te groeien. Als we onze medewerkers de mogelijkheden bieden om hun individuele ambities en potentieel te ontplooien, dan zal de organisatie als geheel groeien. Hierdoor haal ik persoonlijk enorm veel voldoening uit mijn werk bij Digitalum.

Ook de Net Promotor Score van +82 die we vorig jaar mochten optekenen bij onze klanten, is fenomenaal. De uitdaging gaat zijn om dit jaar na jaar te kunnen aanhouden. Een uitdaging die we graag aangaan.

We hebben samen met onze platform partners Adobe en SAP nog heel wat in petto en ik ben er rotsvast van overtuigd dat de markt nood heeft aan partijen zoals Digitalum die senior expertise in combinatie met pragmatiek bieden om sneller tot de gewenste resultaten te komen zonder een financiële kater. Fasten your seatbelts dus!”

Follow us on Facebook for more.

Geïnspireerd door het verhaal van Niels, en ook klaar voor een nieuwe uitdaging? Ontdek onze vacatures hier »

Need help with your project?

Digitalum, SAP Customer Experience, Cloud, Meet our Team, Contact, E-commerce strategy,

Most recent Insights

Experience Fragments? An Experience Fragment is a powerful feature in Adobe Experience Manager. Imagine creating content pieces like building blocks that you can use over and over again.

Lees verder »

“Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.” We adopt a practical approach to learning, inspired by Benjamin

Lees verder »
Data Security and AI

Data security: why is it crucial? Whatever your activities, chances are that you’re collecting and using a lot of confidential data. You’re sitting on a

Lees verder »
SAP Emarsys

Increase customer engagement with SAP Emarsys SAP Emarsys is a customer engagement tool that will help you reach customers with the right message, at just

Lees verder »