Blik achter de schermen Silvio en Taki

Een blik achter de schermen – Silvio & Taki

Op het eerste gezicht lijken Silvio en Taki oude schoolvrienden die elkaar nooit uit het oog verloren zijn. In realiteit zijn het e-commerce specialisten bij Digitalum en kennen ze elkaar minder dan één jaar. Ze noemen zich de handige harry’s van het team. Lees er alles over.
9 November 2021

Silvio, jij werkt sinds begin dit jaar voor Digitalum ook al hadden ze jou al eerder benaderd, klopt dat?

Silvio: dat is correct. Ik werk intussen al zo’n 20 jaar in de IT-sector met meer dan 10 jaar ervaring in e-business. Toen Diederik (Bots, CEO, nvdr) me enkele jaren geleden aansprak over Digitalum, sprak het consultancy werk me niet erg aan. Niet veel later is Digitalum gegroeid en werken ze nu ook end-to-end met project teams. Toen was mijn interesse wel gewekt. Sinds januari maak ik trots deel uit van het team van e-commerce game changers.”

“Consultancy werk sprak me niet erg aan. Toen Digitalum groeide en focuste op end-to-end projecten, was mijn interesse gewekt!”

Silvio

Taki, hoe was jouw overstap naar Digitalum?

Taki: Dat voelde aan als thuiskomen. Ik kende Diederik van vroeger bij Bose. De bekende gezichten hier, doen deugd. Omringd zijn door senior collega’s is fijn, dat maakt dat je kan sparren. Ik denk dat we dat allebei misten in onze vroegere jobs. Op andere plekken moest iedereen van ons leren. Terwijl we hier zelf ook nog onze kennis kunnen uitbreiden en gechallenged worden.

Wat is jullie expertise?

Taki: Ik ben teamlead / solution architect. Dat is iemand die de grote lijnen uitschrijft, oplossingen bedenkt.

Silvio: Wij ontwikkelen software voor de klant. E-commerce crafter of hoe je het ook wil noemen. Eigenlijk zijn we allebei veelzijdig en hebben we kennis van diverse platformen, zogenaamde handige harry’s. Onze specialisatie is SAP Commerce Cloud maar we kunnen ook gerust een Adobe team helpen. Je merkt wel als je langer in één omgeving werkt, in ons geval is dat SAP, dan ben je daar enorm snel en vaardig mee. Dan is het opnieuw even wennen om in een ander platform aan de slag te gaan. Als ik mag kiezen, kies ik voor een SAP commerce project.

 

 

Taki & Silvio, wat zouden jullie doen als je CEO van Digitalum zou worden?

Silvio: Oei dat is niets voor mij. Laat dat maar aan Diederik en Serge over, die doen dat goed. Heel bereikbaar, naturel. Dat is hier een plezante bende hoor, niet de typische “nerds” zoals je misschien van IT zou verwachten, maar heel joviaal.

Taki: Er ligt veel werk op de plank. Dat is goed maar dan hebben we extra mensen nodig. Ik denk dat het een uitdaging is om de juist mensen te vinden. Want ik zou voet bij stuk houden om te werken met seniors met expertise en die zichzelf willen challengen. Want dat willen we hier allemaal: uitgedaagd worden, uit onze comfortzone treden, bijleren.

“Als ik ceo was, zou ik voet bij stuk houden en werken met seniors met expertise en die gechallenged willen worden. Want we willen hier allemaal bijleren.”

Taki

E-COMMERCE GAME CHANGERS staat in jullie baseline, hoe ervaren jullie dat?

Taki: Kwaliteit is hier bijzonder belangrijk. Dat is op andere plekken wel heel anders. Daar neemt men projecten aan om aan te nemen. Hier kijken we daar kritisch naar. We hebben aandacht voor wat er onder de motorkop zit. Hiermee is de klant niet alleen nu geholpen maar ook op lange termijn. Hiermee onderscheiden we ons naar mijn gevoel.

Silvio: De “no bullshit” aanpak is ook typisch Digitalum. We staan achter onze visie en mikken op lange termijn relaties en kwaliteit.

Tot slot, wat vinden jullie zelf het leukst aan de job?

Beide: Men staat open voor innovatie en vernieuwing. Je krijgt hier vrij spel om oplossingen aan te bieden. Er wordt naar je geluisterd.

Taki: IT is niet echt werk, dat is hobby. Ik doe dat gewoon graag. Ik ben dan zoals een kind, ik speel en ontdek graag. Dan ben ik het gelukkigst!

Silvio: Digitalum is jong en fris. En tegelijk ook pure rock and roll. Een opkomend talent! We gaan ze allemaal plat spelen (lacht).

 

Dilemma’s van Silvio & Taki

Need help with your project?

Digitalum, SAP Customer Experience, Cloud, Meet our Team, Contact, E-commerce strategy,

Most recent Insights

“Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.” We adopt a practical approach to learning, inspired by Benjamin

Lees verder »
Data Security and AI

Data security: why is it crucial? Whatever your activities, chances are that you’re collecting and using a lot of confidential data. You’re sitting on a

Lees verder »
SAP Emarsys

Increase customer engagement with SAP Emarsys SAP Emarsys is a customer engagement tool that will help you reach customers with the right message, at just

Lees verder »
3 juniors working at Digitalum

Q: How did you guys end up at Digitalum? Sam: “I’m 21 years old and have a degree in digital design. So my focus was

Lees verder »