Blik achter de schermen: Talent Crafter Tanja aan het woord

Digitalum hecht veel belang aan partnerships met hun klanten, maar ook aan een goede interne relatie met hun medewerkers. Daarom is het team van Digitalum sinds kort uitgebreid met Tanja, een gepassioneerd HR profiel met de nodige ervaring. Het juiste talent aantrekken, de nodige ondersteuning bieden en waken over een goede werksfeer zijn een aantal van de uitdagingen die hoog op haar agenda staan. Benieuwd op welke plannen ze broedt voor 2022? Of wil je weten waar ze een instant energieboost van krijgt? Lees dan zeker verder.
6 January 2022

Wat is jouw expertise en hoe ben je bij Digitalum terecht gekomen?

Tijdens mijn 7 jaar ervaring als recruiter heb ik altijd gezocht naar de juiste match tussen kandidaten en klanten. Daarnaast heb ik ook vaak met consultants gewerkt, waarbij ik instond voor persoonlijke opvolging, het bieden van begeleiding bij opleidingen en het aanbrengen en opvolgen van projecten.

Ik heb vroeger ook een jaar Bachelor IT gevolgd, waardoor ik altijd geïnteresseerd ben gebleven in deze sector. En ik heb altijd gezegd: “Als ik ooit de overstap maak, gaat het naar een IT-bedrijf zijn.” Dat was alleszins mijn droom, een echte passie van mij. En zo ben ik uiteindelijk bij Digitalum terecht gekomen.

Welke aspecten van je job doe je het liefst?

Hiervoor werkte ik voor meerdere klanten, terwijl ik nu maar één klant heb, en dat is Digitalum. Ik vind het heel fijn om met een vast team van collega’s te werken. Ik kan het talent hier ook echt zien groeien, ik kan luisteren naar de noden en daar op inspelen. Het geeft me zoveel energie om te zien dat mijn collega’s op de juiste plaats zitten, dat ze gehoord worden en erkenning krijgen, dat de sfeer onderling goed zit, … Het geeft me een boost om daar positieve invloed op te hebben. Want de combinatie van al die factoren samen zorgt ervoor dat iedereen graag gaat werken.

“Het geeft me zoveel energie om te zien dat mijn collega’s gehoord worden en erkenning krijgen, dat de sfeer onderling goed zit. Het geeft me een boost om daar een positieve invloed op te hebben.”

Tanja

Hoe ervaar je de werksfeer bij Digitalum?

Vanaf mijn eerste dag heb ik mij hier super welkom gevoeld, dat heb ik eigenlijk nog nooit meegemaakt. Iedereen is down-to-earth, makkelijk aanspreekbaar en heel toegankelijk. Niemand doet uit de hoogte, terwijl je toch met een team van experten werkt. Dat is echt een verademing; die mentaliteit van ‘wees gewoon jezelf’.

De ‘Challenge for Talent’ is een belangrijke uitdaging. Hoe pak jij dat aan?

De meeste van onze nieuwe medewerkers worden op dit moment aangebracht via andere collega’s. Het gaat echt rond dat het tof is om te werken bij Digitalum, vandaar ook de vele referrals. We bevinden ons in een niche sector en daarom is naamsbekendheid van groot belang voor ons.

Bij sollicitaties beperken we ons tot 1 à 2 gesprekken om de knoop door te hakken. We willen er geen ellenlang proces van maken. Ik denk dat dat ook goed past in de strategie van Digitalum: ‘If you can talk the talk, walk the walk.’ Het mag vooruit gaan, we werken hier tenslotte met seniors. Ik was dat niet gewend, ik kom uit een sector waar er soms tot vijf sollicitatiegesprekken zijn. Ik was ook enorm verbaasd over het feit dat nieuwe collega’s onmiddellijk meezwemmen met de rest, iedereen voelt zich meteen deel van het team. Ook dat had ik nog nooit eerder gezien. En ik merk dat zelf ook, ik kom hier echt tot rust. Ik denk dat veel collega’s dat gevoel hier hebben.

Wat is volgens jou het geheim van een succesvolle onboarding?

Waar ik in de eerste plaats belang aan hecht bij collega’s die opstarten, is zoveel mogelijk contact leggen, ze welkom heten en ervoor te zorgen dat al hun accounts in orde zijn. Dat is eigenlijk de sleutel voor een goede onboarding. Ik breng ze in contact met het team en zorg voor de verdere opvolging. Ik pols na de opstart hoe de eerste dagen zijn verlopen, en daarna neem ik regelmatig contact op. Zo laat ik ook weten aan collega’s dat ik er ben als aanspreekpunt en dat ze altijd bij mij terecht kunnen.

New Year, New Beginnings.” Wat zijn jouw plannen voor Digitalum in 2022?

Ik denk dat er op vlak van HR nog heel wat uitdaging ligt in het uitrollen en optimaliseren van HR workflows, onboarding, sollicitatiegesprekken en onze Digitalum Confluence page waar alle HR informatie op staat. Dat vind ik essentieel als strategie voor 2022. Naast recruitment werken we ook aan employer branding, want we willen ons team dit jaar verder uitbreiden tot 50 mensen.

Het in goede banen leiden van onze Tribe Days en terug een ritme vinden in de team buildings en familiedagen, die door Corona grotendeels zijn weggevallen. Dat is voor mij ook een belangrijke doelstelling. Zodat we ondanks de situatie de fun kunnen houden in het team en in het werk. Want we mogen het virus echt niet onderschatten. Daarom zal ik zeker regelmatig blijven polsen naar het mentaal welzijn op het werk, dat heeft voor mij een hoge prioriteit.

Written by
Digitalum Media
Need help with your project?

More posts like this